lunes, 9 de junio de 2014

MISSA I PROCESSÓ NEN JESÚS DE PRAGA A MATARÓ

Moment final de la processó del Nen Jesús. Cansament al moment final...

Els i les infants de les confraries organitzen una Processó dedicada al nen Jesús de Praga.



Fent una ofrena.
Avui s'ha celebrat i recuperar una tracició a Mataró que va desaparéixer als anys trenta. Una tradició carmelitana i avui dia amb molta devoció i arrelament a la ciutat de Praga, a tot el Mediterrani i a Amèrica LLatina: La processó del Nen Jesús de Praga.

Aquesta devoció molt present a Praga té un origen hispànic i amb el temps va agafar força també a Catalunya fins que va desaparéixer a molts indrets, entre aquest Mataró. 

Se li atorgen a l'infant diví que representa un nen Jesús d'uns tres anys elements de protecció i també, segons diu la tradició, miraculós. 

És important també que és en aquest acte on els menuts i les mundes són els actors principals, ja que són ells i elles els que organitzen la processó, porten la imatge del Nen Jesús i en són els responsables. Actors principals que posa de relleu el protanista, el Nen Jesús. 

Després de més de 90 anys Mataró a tornat a reviure aquesta tradició i ho ha fet de la mà de les confraries de Mataró a iniciativa de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors.
Fent una lectura.
Fent una lectura.
Durant la 1ª lectura.
La Comissió de Setmana Santa ha posat en marxa aquest projecte que ha rebut una gran acollida per les famílies de totes les confraries que han pogut gaudir d'un espai festiu per als menuts i on han aprofitar per fer formació i entrada - tot i que molts ja són part activa de les confraries malgrat l'edat- activa al món confrare. 

L'impulsor Jaume Castells.
Antonio Prados, Confrare Major.
Vista de la part final del Temple.


El Convent de les Caputxines ha tornat a ésser l'escenari: un lloc que va ser l'aixopluc de l'inici de les confraries als anys seixanta també ha estat el lloc escollit per iniciar i recuperar aquesta tradició cristiana.  Les germanes clarises caputxines han format part de la festivitat i han participat de la Missa dedicada a la Santíssima Trinitat presidida per l'apreciat mn. Teixidó vicari de Santa Maria. 

Les germanes Caputxines.
El Temble de les caputxines - com és en altres diades del calendari com és la festivitat de Fàtima-, s'ha quedat petit per acollir a tots i totes els que s'ha aproximat a participar de l'Eucaristia. Una Eucaristia que ha comptat amb la participació de més de 50 nois i nois que ataviats en blanc i faixa vermella i que han col·laborat amb un recapte per als més necessitats de la ciutat de Mataró, de les lectures i les pregàries. 

També han assistit membres del Consell General de Germandats i Confraries de l'Arquebisbat de Barcelona, així com la mateixa co-presidenta, i d'altre confrares majors de Barcelona i Badalona. 
Els petits confrres es posen en marxa en el seguici.

Detall de la Processó.

Acabada la Missa Jaume Castells, impulsor de l'acte, ha contextualitzat el moment i ha animat als menuts a gaudir-ne. Paraules que també ha remarcat el Confrare Major de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors l'Antonio Padros. 

Acabada la Missa des del pati de les Caputxines ha sortit una processó que ha estat acompanyada musicalment per l'Agrupació Captiu Dolors i ha comptat amb dues quadrilles de 50 nens i nens repartits en dos grups d'edats per a podor portar millor el pas. 


Els capatassos també han estat un noi i una noia que han guiat els portants i també el seguici. Tot un exemple de festivitat de Glòria, serietat i alegria que han denotat tots els infants envoltats d'una massa de pares i mares, i de públic.

El temps de justícia ho ha posa difícil als nens i nenes, però no ha estat un impediment per a expressar que aquest és el dia dels petits confrares. Un temps que s'ha canviat i ha començat a ploure de cop en el moment que l'agrupació musical ha clos la marxa reial 

Un moment emotiu ha estat a l'interior del convent quan els més petits han portat el pas i han fet un gir per a fer entrar el nen Jesús mirant al poble.  Un moment emotiu amb música confrare ple d'aplaudiments.
Moment del gir dels més menuts al pati de les Caputxines. Cliqueu a sobre per veure la panoràmica.
 Un projecte que s'ha viscut amb molta alegria, entrega, mol bona resposta de totes les confraries de la ciutat i que és més que probable que amb el temps Mataró també tingui assenyalat en el calendari la segona setmana de Juny la Processó i festivitat del Nen Jesús de Praga a les Caputxines.

Detall de l'Agrupació Musical Captiu Dolors.










El grup dels petits esperant el seu torn a l'entrada a Caputxines. Nervís.
Un dels capatassos adolescents seguint el Nen Jesús de Praga.
Glòria amb passió infantil.
 


  • Els petits del Nen Jesús de Praga amb mn. Teixidó.

No hay comentarios: