jueves, 10 de julio de 2014

ENTREVISTA A ANTONIO JESÚS PRADOS, NOU CONFRARE MAJOR



Antonio Jesús Prados.
Avui entrevistem a l'Antonio Jesús Prados, el qual és notícia perquè ha estat escollit a la reelecció com a Confrare Major de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors, el passat cap de Setmana per l'assemblea de germans.
L'Antonio Jesús prové d'una família confrare, és membre de la Comissió de Setmana Santa de Mataró, i ha ocupat diversos càrrecs en la germandat de la qual és l'actual president. 
Antonio, dos anys més de president ja que els mandats a la vostra germandat són de dos anys. Felicitats per la nova responsabilitat i per la feina que ve del passat.... 

Treball amb els menuts en la Processó del Nen Jesús de Praga.
Gràcies. La veritat és que venim de dos anys passats d'una feina molt intensa amb la feina de molts i moltes. Són dos anys on hem culminat diversos projectes de feia d'any i n'hem iniciat d'altres: hem celebrat el vint-i-cinquè aniversari fundacional de la nostra germandat a la ciutat, hem participat en l'impuls a la Venerable Congregació dels Dolors de Mataró- congregació que es remunta al s.XVII- , hem reiniciat actes que es feien al principi com son els trasllats de Jesús i Maria cap a Santa Maria abans de Setmana Santa, hem editat un llibre que recull la història de la germandat, hem participat en l'impuls en la festivitat i processó del Nen Jesús de Praga... i tot això sense oblidar tots els actes litúrgics, la Setmana Santa, la festivitat del Carme, la feina que fem amb i per Càritas....
 
 
Dos anys intensos, com són els anys d'aquesta germandat jove en el temps... i la pregunta obligada: com es presenta el nou mandat?
Moment de l'entrega de vara de Confrare Major el 2012
pel Vicari Episcopal. 
Doncs toca anar acabant aquest mandat en mig de la preparació del Carme i iniciant una nova etapa amb gent que prové de l'anterior Junta, però incorporant noves persones que estan també molt vinculades a la germandat.
 
Mantenim la meitat dels membres de l'anterior Junta però una mica de noves aportacions per part de noves persones. L'objectiu? Continuar treballant pels motius i objectius de la nostra germandat, però per incidir en alguns nous elements tenim un calendari una mica atrafegat: Volem fer feina interna, actualitzar les nostres bases de dades i temes econòmics, així com plantejar nous reptes de futur.  I tot això amb el treball per a la processó marinera d'aquest cap de setmana que celebrarà aniversari amb el final del mandat, preparar el vint-i-cinquè aniversari de l'arribada a Mataró de la imatge de Jesús Captiu i com no també el de l'Agrupació musical. 
 
I tot això en mig de la roda de no parar que significa ser confrare avui, i més sobretot ser membre d'una Junta de Govern ja siguis vocal o president.  
 
Una gran implicació que omple moltes hores cada dia...
Hores de treball, de ganes, de son i de la família; però ser confrare també forma part d'un projecte familiar. En el meu cas i en el de la gran majoria de la confraria les famílies en formen part. Tots som a dins i tots gaudim i treballem de la confraria. Així ho he conegut jo i així també els hi estic ensenyant a les meves filles, així com fem tots i totes. 
 
I aquest cap de setmana el Carme, la processó marinera de Mataró...
Sí, una gran festivitat recuperada ja fa vint-i-tres anys i que s'ha ubicat en el calendari estiuenc de Mataró. Una processó dedica a l'Estrella del mar i que compta amb la participació plena de la confraria, de membres de la confraria de pescadors de Pekín, la Hdad. Divina Pastora i la col·laboració de la Sant Ramón de Vilassar de Mar... i de la comunitat cristiana de Sant Simó. 

Una festivitat que s'inicia a l'ermita de Sant Simó i que va fins el port de Mataró amb la Mare de Déu del Carme sobre una barqueta on es fa una ofrena per vetllar per tots nosaltres i en especial als homes de la mar. Un moment agradable i emotiu i que per desgràcia la gran majoria de públic que va cap el port després de l'Eucaristia no pot veure des de la llunyania. Ara bé, arribats al port hi ha una processó on tothom pot acompanyar a la Imatge. 
Aprofito per convidar-vos a tots i totes i emplaçar-vos aquest diumenge 13 de juliol a les 18:00 a l'ermita de Sant Simó de Mataró.

No hay comentarios: