OCI DES DE CASAEn aquest apartat us volem oferir l'accés a diferents iniciatives en l'àmbit cultural. 

En un món de comunicació global podem trobar opcions culturals al nostre abast, fetes a casa nostra, lluny de les plataformes d'oci més conegudes.

Iniciativa de la Sala Cabanyes

Sala Cabanyes i davant les mesures extraordinàries que hem hagut de prendre tots plegats, estem treballant amb la iniciativa que també han engegat altres teatres de Catalunya de gaudir del teatre des del sofà. És per això que anirem penjant diferents obres de teatre representades a Sala Cabanyes per fer més amenes les hores de confinació a casa.

(Clika sobre el nom de l'obra per accedir al video)

LA RATERA, una comèdia d'Agatha Christie, representada el 2013 sota la direcció d'Enric Lucena i Toni Grané.

ELS MISERABLES (1), representada el 2018 sota la direcció de Joan Peran i Àngel Valverde. 
Els Miserables  és un dels musicals més cèlebres de tots els temps. Va ser creat primer a París el 1980 amb solfa de Claude-Michel Schöngberg i lletra d’Alain Boublil, i després de ser adaptat a l’anglès per Herbert Kretzmer ha triomfat arreu.

ELS MISERABLES (2), representada el 2018 sota la direcció de Joan Peran i Àngel valverde. 
Els Miserables  és un dels musicals més cèlebres de tots els temps. Va ser creat primer a París el 1980 amb solfa de Claude-Michel Schöngberg i lletra d’Alain Boublil, i després de ser adaptat a l’anglès per Herbert Kretzmer ha triomfat arreu.

LA BELLA ADORMIDA, un conte de Charles Perrault, representada el 2014 sota la direcció de Marc Abril.

MAMMA MIA, musical per a tota la família, representat el 2013 sota la direcció de Toni Blanch.

Abans de casar-se, Sophie, una noia de vint anys que viu amb la seva mare en una illa, convida al seu casament tres homes que sospita que poden ser el seu pare. Tots tres hi van sense que la mare ho sàpiga. Amb moltes cançons que va popularitzar en el seu moment el grup ABBA fent de fil conductor del muntatge, Sophie investigarà qui és el seu pare perquè pugui portar-la a l’altar el dia del casament

BILLY ELIOT, musical per a tota la família, representat el 2018 sota la direcció de Pere Vàzquez.
Billy és un  nen d'onze anys orfe de mare. Viu en un barri obrer d'una població del nord d'Anglaterra amb el seu pare Jackie, el seu germà Tony i la seva àvia. El seu pare decideix apuntar-lo a boxa, però ell d'amagat comença a practicar el ballet. Quan el pare ho descobreix s'inicia una lluita pare-fill sobre el que correspon fer a un nen i a una nena.
Billy, malgrat molts entrebancs, segueix fent classes de ballet d'amagat amb la senyora Wilkinson qui li veu opcions d'entrar en una de les millors acadèmies de ballet de Londres.

VUIT DONES, obra de misteri, representada el 2009 sota la direcció de Toni Grané.
Vuit dones estan soles en el menjador d’una casa benestant. Falta poc perquè arribi Nadal i l’amo de la casa ha estat assassinat. De què parlen? Què saben les unes de les altres? Quins secrets amaguen?

EL SOPAR DELS IDIOTES, comèdia de Francis Vever, representada el 2009 sota la direcció de Josep M. Rabassa.
Una colla d'amics organitzen periòdicament un sopar al qual conviden la persona més estúpida que han conegut, per tal de riure-se'n. Els sopars solen ser un èxit, fins al dia en què un dels organitzadors desconvoca el que s'ha de celebrar a casa seva per una lumbàlgia... i rep la visita inesperada de l'idiota convidat. Al llarg de la vetllada s’acaba posant en evidència els qui es creuen massa llestos i s’estableix empatia amb el personatge de l’idiota.

JOSEP I EL SEU ABRIC MULTICOLOR, musical de Tim Rice i Lloyd Webber, representat el 2010 sota la direcció de Toni Grané.
Josep i el seu abric multicolor és la versió lliure de la història bíblica de Josep, un dels dotze fills de Jacob, narrada en el llibre del Gènesi. Josep és el fill predilecte del seu pare i això provoca l’enveja dels seus germans, en especial quan Jacob li regala un abric de molts colors que despertarà l’enveja i l’ira de tots ells

EL CERCLE DE LA VIDA, musical basat en el REI LLEÓ, representada el 2002 sota la direcció de Toni Grané.
Es tracta d'un conte per a tots els públics que narra la relació que existeix entre tots els animals de la selva: una versió lliure del Rei Lleó.

TERRA BAIXA, drama d'Angel Guimerà, representat el 2016 sota la direcció de Josep M. Rabassa.
Si bé el tema principal d'aquest drama és l'amor abordat des del triangle Manelic, Marta i Sebastià, Guimerà planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l'època: el món arcàdic que representa Terra Alta, i Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.

ANNIE, musical, representat el 2009 sota la direcció de Toni Blanch.

MIKADO, opereta còmica de Gilbert i Sulliban, representada el 2011 sota la direcció de Marc Molina.
El Mikado explica la història de l’emperador del Japó que prohibeix el flirteig a tot el seu imperi, sota pena d’execució. Una llei que afecta tothom, fins i tot el mateix fill de l’emperador, que es veurà ficat en un bon embolic. Però els ciutadans de Titipú, el poble on es desenvolupa l’acció, buscaran solucions a aquest problema.

LA FORMA DE LES COSES, de Neil Labute representada el 2019 sota la direcció de Toni Luna.

Adam és un noi insegur que, influenciat per Evelin –la seva iconoclasta xicota, que és estudiant d'art i prepara la tesi doctoral–, està disposat a canviar del tot per agradar-li més. De mica en mica es va transformant, però els canvis no agraden als seus amics d'abans.

NO ET XESTEIXIS PER SOPAR, comedia, de Marc Camoletti representada el 2010 sota la direcció de Josep M. Rabasa.
En Bernat vol passar el cap de setmana amb la seva amant a la casa de camp, confiant que la seva dona serà a casa de la seva mare. Però els plans se li capgiren quan el padrí de noces del matrimoni, i alhora amant de la dona d’en Bernat es presenta a casa per sorpresa.

LA VENTAFOCS, musical,  representada el 2013 sota la direcció de Antoni Blanch.
Una versió pròpia  del popular compte infantil "Ventafocs, una comèdia musical".

ELS PIRATES DEL MARESMEopereta còmica de Gilbert i Sulliban, representada el 2005 sota la direcció de Joan Peran.
Els pirates son una colla de bonifacis, humans i tendres, però arrossegats pel seu destí de fer de pirates guiats pel seu rei


OH HAPPY DAY!musical, representada el 2012 sota la direcció de Toni Grané.


EL MÈTODE GRÖNHOLM, de Jordi Galceran, representada el 2008 sota la direcció de Josep M. Rabassa.

L'AUDIENCIA (I), de Peter Morgan, representada el 2016 sota la direcció de Pere Vàzquez.
L'AUDIENCIA (II)
Al llarg dels més de 60 anys de regnat, la reina Elisabet II s’ha reunit cada dimarts a la tarda amb el primer ministre britànic. Pel seu despatx del palau de Buckingham hi han passat dotze caps de govern, cadascun amb les seves diferències, tant ideològiques com de personalitat.

OLIVER, de Charles Dickens, musical representat el 2003 sota la direcció de Antoni Blanch.


Altres productores


MISÈRIA, una comèdia d'Stephen King, sota la direcció de Pere Vàzquez. Any  2016.
Un escriptor pateix un greu accident i recobra el coneixement en una apartada casa en què viu una misteriosa dona, corpulenta i d'estrany caràcter. Es tracta d'una antiga infermera, involucrada en diverses morts misterioses ocorregudes en diversos hospitals. Aquesta dona és capaç dels majors horrors, i l'escriptor, amb les cames trencades i entre terribles dolors, ha de lluitar per la seva vida.

HIKIKOMORI, de Jordi Faura, sota la direcció de Pere Vàzquez. Any 2016.
‘Hikikomori’ és un terme japonès que defineix els adolescents que, inesperadament, decideixen tancar-se a les seves habitacions i no sortir-ne durant anys, aïllats del món  i dedicats exclusivament a veure la televisió, escoltar música, navegar per la xarxa i evadir-se amb els videojocs
Agraïm aquesta iniciativa que ens permetrà conèixer el teatre amateur de la nostra ciutat. 


SIT, del Tricicle.
Queridos seguidores de TRICICLE, el próximo 25 de Marzo, coincidiendo con la celebración de San Procopio de Sázana, patrón de los usuarios de mp4, colgaremos en YOUTUBE nuestro espectáculo SIT, un homenaje a la silla que, en estos tiempos en los que toca estar más sentados de lo que nos gustaría, parece de lo más oportuno. El acontecimiento se producirá exactamente a las  20h en el siguiente enlace

 RALUY LEGACY


No hay comentarios: