lunes, 6 de abril de 2015

Divendres Sant - Processó General




El dia gran de la Setmana Santa Mataronina arriba amb el Divendres Sant i la seva Processó General, declarada patrimoni cultural de la Ciutat.  Processó on s'instaura l'anomenat, en l'argot confrare, "Model Mataró" on s'integren estils propis de processionar del nostre País i de la resta de l'Estat, especialment els andalusos, així com comptar amb la presencia de tots el misteris i confraries en una sol acte.



Enguany i en motiu del vint-i-cinc aniversari de la benedicció de la imatge de Jesús Captiu la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors ha tret pels carrer a Jesús Captiu. Els últims anys havia estat la imatge de Nostra Senyora dels Dolors en pas de pali qui lluia el Divendres Sant.



Seixanta-quatre foren els portants que es convertiren en els peus de nostre Pare Jesús Captiu i el passejaren pels carrers de la ciutat de Mataró. Seixanta-quatre ànimes que no defalliren ni un sol instant i que tot i que la processó general finalitza el seu recorregut a la Plaça de Santa Anna el retornaren de nou a la seva Basílica de Santa Maria de Mataró.





Les "Mantilles" i Penitents "Nazarenos" acompanyaren al Senyor en el seu Camí de Calvari. Mirades de devoció i amor per aquell qui un dia va ser fet pres i morí per tots nosaltres. Rostres ocults per altres  en senyal de penitència i humilitat.



L'agrupació Musical Captiu-Dolors adornà amb les seves melodies el llarg camí, posant amb les seves marxes una catifa de flors per alleugerir el patiment d'aquell qui camina descalç.



Fe, amor i pietat trets característics d'una Germandat que defuig dels protagonismes individuals donant rellevància a l'Únic que n'és mereixedor fan que la nostra  sigui un referent en el món Confrare.






No hay comentarios: