lunes, 27 de marzo de 2017

TAL DIA COM AVUI ARA FA TRENTA ANYS



Tal dia com avui, el 27 de març de 1987 ara fa trenta anys, es realitzà la benedicció de la Imatge de Nostra Senyora dels Dolors al Convent de les Religioses Clarisses Caputxines.

El que iniciaren quatre intrèpids ciutadans, els senyors Castells, Rambla, Riera i Regàs, seguint el corrent recuperador de les processons de Setmana Santa començava a donar el seu fruit, la Germandat Captiu - Dolors.

Germandat que avui dia s'ha consolidat com a Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora del Dolors, una de les grans Germandats de la nostra Ciutat i amb un reconeixement dins el món confrare, tant a la nostra Ciutat com altres indrets.

El que va ser en els seus inicis una tímida i senzilla sortida processional ha donat el seu fruit en el temps. Avui els actes organitzats per la nostra Germandat són esperats i admirats arreu.


La processó del Divendres de Dolors amb la sortida de Nostra Senyora dels Dolors de la Seva Seu Canònica, la Basílica de Santa Maria de Mataró, en que farà el seu camí de dolor que la portarà fins a la Casa Germandat a la barriada de Rocafonda.






La representació del Prendiment de Jesús seguida de la Processó del mateix nom i  que arriba al seu clímax en la tan esperada "Pujada de les Escaletes", on els seus portants treuen força de debilitat per superar el gran desnivell del carrer i fer gaudir als assistents d'una gesta gairebé única a l'Estat.



El Divendres Sant participant en la Processó General de Mataró, Patrimoni Cultural de la ciutat de Mataró, juntament amb altres Germandats, Confraries i Armats.

Els actes de solidaritat com els concerts i assaigs solidaris on es recapten diners o aliments destinats a qui més ho necessita han estat una altra de les activitats que s'han potenciat al llarg d'aquests anys.




















Aquest any de celebració aquells que iniciaren el nostre camí seran molt presents, el Sr. Castells amb el Tríduum i de ben segur altres moments que ens sorprendran. 

No hay comentarios: