domingo, 9 de abril de 2017

Divendres de Dolors – Processó Maria al peu de la Creu



Divendres de Dolors, dos quarts de vuit en punt de la tarda, les portes de la Basílica de Santa Maria s’obren de bat a bat. A la plaça de Santa Maria una multitud expectant en un silenci que sols es trenca  per les paraules interrogants d’aquell infant que pregunta; Què està passant, què espera tota aquesta gent?




Comencen a sortir per la portalada, en la que en el dentell es poden llegir les paraules “DOMUS DEI ET PORTA CAELI” (casa de Déu i porta del Cel), els primers integrants de la comitiva, la Creu Parroquial, els estendards de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors, els estendards i representants de les Confraries i Germandats de la Ciutat que han volgut acompanyar a Maria, l'encenser que escampa les seves fragàncies, els penitents, les dames de rigorós negre amb el seu tocat.





Els primers acords de l’Agrupació Musical Captiu-Dolors comencen a sonar. La marxa Reial, com no en podria ser d’altre, saluda a Maria Reina del Cel i Reina de Mataró en la sortida de la seva Basílica. Alguna llàgrima d’emoció comença a lliscar per la galta d’alguna feligresa que observa com amb pas majestuós Maria pren la plaça, pren el carrer per iniciar el seu Camí de Dolor que la conduirà fins a la Casa Germandat.



Una primera maniobra, dirigida hàbilment pels capatassos encara el tron per iniciar la marxa. Sant Francesc d’Assís, Portal de Valldeix, Monges, Esplanada, Antoni M. Cabanellas, Amèrica i Perú seran els carrers i avingudes que veuran passar la seva Mare amb el pas seré i elegant que li saben donar els seus portants, que amb el pas d’amunt les espatlles l’han volgut acompanyar  en aquesta estació de Penitència.

A la cruïlla de l’avinguda Amèrica amb Perú, un gir de 360 graus permet que Nostra Senyora beneeixi amb la seva mirada a tots els assistents i a la Ciutat que l’ha vist caminar pels seus carrers.

Pocs metres queden ja per arribar a la seva Casa, la marxa processional de “La Saeta” serà l’encarregada d’acompanyar a Maria en aquesta última etapa fins al portal de la seva Capella on després d’una oració dirigida per Mossèn Carles Ballbé, que ens ha acompanyat, finalitzarà la processó.

  

Mataró, 7 d’abril de 2017


No hay comentarios: