martes, 11 de abril de 2017

El Prendiment

RECULL DE PREMSA


Clica damunt les imatges per accedir a les publicacions

Pujada per Les Escaletes. Foto:Santi Flores

CapGròs


Mataró va viure un cap de setmana ple de processsons i actes litúrgics per celebrar la Setmana Santa. La cita més destacada es va viure diumenge passat a la tarda amb la Processó del Prendiment, promoguda per la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors. De nou el tram més popular i concorregut, la pujada de les Escaletes, va atreure centenars de persones, així com l'entrada final a l'acte de recolliment.




El tot Mataró i el Maresme

Reviu amb aquesta galeria d'imatges una de les processons més populars de la Setmana Santa de Mataró




Mataró viu des de divendres immers en la celebració de la Setmana Santa. Les processons han estat protagonistes des de llavors i fins ahir, Diumenge de Rams, quan Jesús Captiu va tornar a ser protagonista sobretot al tram de Les Escaletes, que complint amb la tradició, va pujar al trot dels seus sacrificats portants. El pas, d’estil malagueny, va tornar a completar l’ascens en unes Escaletes plenes a vessar, com també ho estaven la Plaça de la Peixateria, la placeta i el carrer de Sant Joan o la Plaça Xica, on s’hi instal·la la pantalla gegant. La temperatura era més que agradable, de primavera avançada. L’emoció entre els membres de la germandat del Captiu i els Dolors va tornar a esclatar, arribats a dalt de tot de la costeruda pujada. El Diumenge de Rams mataroní tocava a la seva fi.

A dos quarts de dotze entrava solemne el Captiu a Santa Maria, sempre amb la imatge mirant cap a la plaça. La del Prendiment és la primera gran processó i comença amb l’escenificació de la traïció a Jesús, un altre moment que cada cop suma més assistents.


La mateixa confraria havia estat protagonista divendres, amb la processó de Maria al peu de la Creu mentre que dissabte va ser torn per a l’estació de penitència de la Coronació d’Espines, des de la parròquia de Sant Pau. A la mateixa hora que es feia el Prendiment, a més, La Llàntia celebrava el seu tradicional Via Crucis.


https://www.facebook.com/totmataro/videos/10154418877749327/

https://www.facebook.com/totmataro/videos/10154418614569327/

Mataró Radio

La processó del Prendiment torna a convertir-se en la cita estrella del Diumenge de Rams


Èxit de públic i èxit en la realització d'un dels actes més singulars de la Setmana Santa mataronina i catalana. La processó del Prendiment, que recrea el moment que Jesús es traït per un dels seus deixebles, Judes, que el ven per 30 monedes a les autoritats jueves. La Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors, que aquest 2017 celebra el 30 aniversari de la seva creació, és la responsable d'aquesta recreació i de la processó posterior. S'inicia a la basílica de Santa Maria, amb la detenció, el prendiment de Jesucrist, moment que recrea la imatge del pas de Jesús Captiu, dret i amb les mans lligades. Però el moment més esperat i més espectacular és quan la processó arriba a Les Escaletes i ha de superar un desnivell considerable. Primer ho fan els Armats, amb la biga, el carruatge, al capdavant, seguida per la resta del Soldats de la Pau mataronins. I després, els portants del pas de Jesús Captiu pugen Les Escaletes amb poc més d'un minut, en una desmostració de destresa i potència física. El pas pesa més de dos mil quilos. Tot un any assajant per un minut de glòria.



La processó del Prendiment és una de les més famoses de Mataró i porta espectadors d'arreu de Catalunya. Aquesta processó, l'Homenatge a la Ciutat dels Armats i la Processó General de Divendres Sant -patrimoni cultural del la ciutat- són un autèntic reclam per les visites culturals a Mataró.



La Setmana Santa de Mataró és la que organitza més actes de tota Catalunya. Més de 40 activitats omple el programa d'actes, que inclou diverses processons, la representació de La Passió o la matinal de Saetes entre molts altres.



m1tv


Aquest diumenge vam viure en directe la pujada de la Processó del Prendiment per la Baixada de les Escaletes. Aquí podreu reuviure els moments més intensos!




No hay comentarios: