lunes, 3 de abril de 2017

Missa en Honor de Jesús Captiu




Avui Diumenge 2 d’abril, últim Diumenge de Quaresma, a la Basílica de Santa Maria de Mataró, Seu Canònica de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels dolors s’ha celebrat la missa en Honor de Jesús Captiu.






A tres quart de dotze del Migdia, de la mateixa manera que ho feren el passat dilluns, les campanes de la Basílica han voltat per anunciar que era festa grossa. Un cop més la Miquela, la Montserrat, la Carme, la Juliana i la Semproniana han volgut cantar als vents la bona nova, la Germandat Captiu-Dolors complia 30 anys.  



La cerimònia s’ha iniciat amb l’entrada de la nostra Agrupació Musical, la A.M. Captiu-Dolors, que amb els seus sons s’ha dirigit fins a l’altar major per oferir a Jesús Captiu, allí present, un centre de flors vermelles.  


La Missa ha estat presidida per Mossèn Segimon Garcia, Rector de la Basílica de Santa Maria de Mataró, Vicari Episcopal i consiliari de la Germandat. Qui a la homilia ha fet menció al nostre 30è aniversari i a les paraules que el Sant Pare va dedicar a la nostra germandat amb motiu del 25è aniversari.


Durant tota la cerimònia ha estat molt activa la participació de membres de la Germandat, realitzant les lectures i les pregàries dels fidels.


A l’hora de les ofrenes a més del pa i el vi, la Germandat ha obsequiat a la Basílica amb un Ciri Pasqual que serà beneït en la propera Vetlla Pasqual i que presidirà les cerimònies de la Basílica durant el pròxim any.


Un cop finalitzada la Santa Missa l’Agrupació Musical Captiu-Dolors, la nostra estimada i preuada A.M., ens ha volgut oferir un petit concert on hem pogut gaudir, com sempre fem, de les seves melodies interpretades amb el més fervorós sentiment vers els nostres Sagrats Titulars. Les peces triades per a l’ocasió han estat;  "Esperanos en el Cielo", "Tras de ti, mi Cautivo" i la tan especial estrena de l’adaptació de "Mi Amargura", de Victor Ferrer amb arranjaments per a la nostra Agrupació.





















Tot seguit els assistents han pogut venerar la Imatge de Jesús Captiu amb un besa-mans a l’altar major amb la presència de la Junta de la Germandat.



En acabar i en una petita processó, s’ha portat la imatge de Jesús Captiu davant de la seva Mare, la Verge dels Dolors, que l’esperava a la Capella del Roser en el petit baiar que s’usa per al trasllat. Un cop allí i després d’unes paraules de Mossèn Segimon i d'unes pregàries de tots els fidels, Jesús Captiu ha estat entronitzar al seu “Trono” processional on espera que arribi el seu gran dia, el Diumenge de Rams.








No hay comentarios: