martes, 31 de julio de 2018

Les Santes 2018





La Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors un any més ha participat activament en la celebració de la Missa en honor de les Santes Patrones de la ciutat, Santes Juliana i Semproniana.

Cada dia 27 de Juliol a les deu del matí se celebra la Missa solemne en honor de les Santes Patrones. Poc abans les autoritats i totes les figures que conformen el seguici institucional hauran fet el camí que els portarà de l'Ajuntament fins a la Basílica de Santa Maria.

En aquesta missa solemne s'interpreta una de les joies musicals del País, La Missa de Glòria composta per Mn. Manuel Blanc l'any 1848 i que compta amb un permís especial de la Santa Seu que ha permès que de forma quasi ininterrompuda s'hagi pogut escoltar des de la data de la seva estrena fins als nostres dies. 


Membres de la germandat a les ofrenes
Ja fa uns quants anys es va recuperar la processó que trasllada les relíquies de les Santes Patrones fins a la plaça de Santa Maria i que cada any són portades per una entitat de la Ciutat.

Aquest any i amb l'impuls de la Germandat de Jesús Captiu i  Nostra Senyora dels Dolors s'ha recuperat la sortida del Pal.li de les Santes, per aixoplugar i donar una major dignitat al reliquiari de plata que conté les santes despulles. El Pal.li ha estat portat per membres de la nostra germandat.



Detall del Pal.li de les Santes
La processó s'ha iniciat amb la sortida de les Relíquies, exposades durant la Missa al presbiteri, i seguint per la nau central fins al creuer petit des d'on s'han dirigit al fossar xic i agafant el carrer Beata Maria han arribat a la Plaça de Santa María on han estat rebudes per la multitud. 





No hay comentarios: