Amb el disseny del nou escut corporatiu i l'encàrrec d'un nou pal·li per a la nostra titular, la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors de Mataró celebra el seu 25è aniversari: identitat, tradició, maduresa i entrega.
Per això, i per a commemorar el seus anys a la ciutat de Mataró des de la recuperació de les processons de Setmana Santa, la Germandat ha fet un acte de presentació a la Nau Cabot i Barba davant una part important del món confrare de la ciutat. A l'acte ha assistit l'artista David Calleja que ha estat qui ha dissenyat l'escut i el Pal·li que veurem per la processó de Divendres Sant de la Setmana Santa 2012 a la nostra ciutat.
En David Calleja és un artista del port de Santa Maria (Cadis), molt conegut al Sud, i que va prendre contacte amb la Setmana Santa catalana arrel d'en Jaume Castells, fundador de la Germandat, i el va posar a disposició del treball per a poder tenir aquesta peça d'art per al patrimoni confrare i per a la ciutat de Mataró.
Diverses són les obres, dissenys, brodats, relacionats amb el món confrare realitzat per aquest artista fill d'una gran brodadora de reconegut prestigi a Andalusia deixeble d'Esperanza Elena Caro.
L'acte ha comptat amb la presència del mateix Jaume Castells que ha presentat l'artista, algunes de les obres realitzades per aquest, i sobretot el motius de perquè la Germandat ha volgut treballar amb en David Calleja. "Passió, art, simbolisme, plasmació, i estima a la Mare de Déu".
En Jesús Moya, Hermano Mayor, ha donat la benvinguda als assistents a l'acte, entre els que hi havia presidents de diverses confraries de la ciutat, els regidors José Manuel López, Francesc Melero i Montserrat Rodríguez, així com amics/gues de la nostra Setmana Santa, i l'Alcalde de la ciutat que ha finalitzat l'acte remarcant la importància de la tradició de la Setmana Santa a la ciutat, i felicitant als presents la seva feina i creença en la feina que fan per a la ciutat i per a les seves titulars.
En David Calleja ha explicat el nou escut de la Germandat posant l'èmfasi que un escut és la imatge corporativa, la singularitat d'aquesta que expressa la seva representació allà on va. I és important perquè igual que una bandera simbolitza un estat o una nació, un escut és la identitat i el missatge que la confraria vol donar.
En aquest sentit ha remarcat que apareixen en aquest el cor amb el set punyals, l'inici de la Germandat, per tant, és la base de l'escut. La simbologia de la Mare de Déu del Carme i les sigles de Jesús Home Salvador encerclats per una corda recordant el prendiment de Jesús són les dues ramificacions que parteixen de la titular dolorosa, i a sobre d'ells, l'Escut de la ciutat de Mataró rodejat amb les palmes que identifiquen la ciutat cristiana amb dues patrones màrtirs, Juliana i Semproniana. Un fort aplaudiment ha precedit l'exposició de l'artista indicant el bon recull que ha tingut el seu disseny, així com ha passat després de l'exposició dels motius i els simbolismes del pal·li.
L'alcalde de Mataró, Joan Mora, a la cloenda de l'acte. |
Membres de Junta amb l'artista i representants de l'Ajuntament |
A la bambalina central trovem el cor amb els set punyals en representació a la Verge Dolorosa i a sobre de l'emblema la corona de reialesa de Maria. A les bambalines laterals veiem un dibuix d'estil decimocanònic, propi del segle XIX, amb un aire més romàntic i antic. Al sostre del pal·li s'ubica l'escut de la Germandat al centre, sobre la Verge, ja que tota la Germandat l'envolta a ella. Tot el pal·li es realitzarà en vellut color negre i amb els millors materials i guarniments.
No hay comentarios:
Publicar un comentario