sábado, 31 de marzo de 2012

MARIA AL PEU DE LA CREU

Ntra. Sra. dels Dolors a la Plaça Santa Maria
A les 19:30h de divendres 30 de març, s'obrien les portes de la Basílica de Santa Maria per a començar la primera processó que organitza la nostra Germandat en aquesta Setmana Santa, Maria al Peu de la Creu.

Ntra. Sra. dels Dolors inicia la seva processó
La creu de guia donava pas a les germandats que venien en representació per acompanyar en aquest camí a Ntra. Sra. dels Dolors des de la seva casa canònica fins a la casa on la trovem la resta de l'any, la Germandat. Ens acompanyaren la Confraria de la Coronació d'Espines i el Sant Crist de la Bona Mort, la Confraria del Sant Sepulcre i la Hermandad de Ntra. Sra. de la Soledad, totes elles de Mataró. Tot seguit podiem veure el nostre nou guió, fet per David Calleja, creu parroquial i cirials, l'encens, els nostres petits subjectant la corona d'espines, el llibre de regles, la representació de la Junta, estandarts de les Imatges Titulars... i al compàs de la meravellosa Agrupació Musical de la Germandat, avançava Ntra. Sra. dels Dolors en el seu pas de plata, davant de la Creu, perfectament abillada i guarnida amb centres de flors.

Els germans més menuts acompanyen a la Titular
La processó va crear molta espectació al públic ja que a la sortida de Santa Maria i fins la Casa Germandat hi havia un grup nombrós de gent que va acompanyar a Maria Santíssima pels carrers de la ciutat. Una processó de més de 4 hores marcada per la quantitat de saetes i per la qualitat de les marxes processionals que interpretava l'Agrupació Musical. Realment podem dir que ha estat la millor processó que hem realitzat fins ara en un Divendres de Dolors i és gràcies al treball de tots, a la concentració i a la passió i entrega que posen tots els fidels.

Portants de Ntra. Sra. dels Dolors
Ntra. Sra. dels Dolors amb tota la candeleria encesa
Ntra. Sra. dels Dolors finalitzant el seu recorregut
Ntra. Sra. dels Dolors arriba a la Casa Germandat

No hay comentarios: