viernes, 30 de marzo de 2012

DIVENDRES DE DOLORS, COMENÇA SETMANA SANTA

Ntra. Sra. dels Dolors, Maria al Peu de la Creu
Divendres de Dolors o Divendres de Passió, és el divendres anterior al Diumenge de Rams, comprès dins l'última setmana de Quaresma. A la nostra ciutat, a Mataró, es dóna inici a la Setmana Santa amb la processó que organitza la nostra Germandat; la processó de Maria al Peu de la Creu, on la nostra Titular, Ntra. Sra. dels Dolors, es representa davant de la Creu amb la corona d'espines a les seves mans recordant els dolors de Maria durant la Setmana de Passió.


És la processó que marca el tret de sortida dels nostres tres dies grans: Divendres de Dolors, Diumenge de Rams i Divendres Sant. Així doncs, avui a les 19:30h tindrà lloc la sortida de Maria Santíssima per la porta de Santa Maria i farà el següent itinerari: Plaça de Santa Maria, C/ Sant Francesc d'Assís, C/ Portal de Valldeix, C/ de les Monges, l'Esplanada, Pg. Cabanelles, C/ San Salvador, Av. Perú, C/ Pablo Picasso, C/ Mèxic, C/ Colòmbia, Av. Perú i Casa Germandat.


Ja ha arribat la nostra Setmana Santa, després d'un any d'esforços, treball, millores, sacrifici, responsabilitat, viatges, aprenentatge, solidaritat, preocupacions, caritat, reconeixement, lluita, celebracions, germanor... Ara és el moment de gaudir i viure intensament aquestes processons que són nostres, que ens conmouen i ens transporten a un estat únic. És el moment de celebrar aquests 25 anys amb Ntra. Sra. dels Dolors realitzant la millor Setmana Santa fins ara. És el moment de fer-nos sentir des del silenci, des del respecte i des de la seriositat. És el nostre moment.



Molt bona Setmana Santa.


Detall de les mans amb la corona d'espines

No hay comentarios: