martes, 11 de septiembre de 2012

PROCESSÓ EXTRAORDINÀRIA DE NTRA. SRA. DELS DOLORS



El dissabte 15 de setembre a les 18:00h se celebrarà la Processó Extraordinària de la Mare de Déu dels Dolors per commemorar els 25 anys de la fundació de la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors. La Germandat, fundada l'any 1987, ha viscut aquest 2012 d'una forma intensa, celebrant molts actes, però aquesta Processó Extraordinària serà, sense cap dubte, el més important de tots.

A la processó es podrà contemplar la Verge dels Dolors, primera Imatge de la Germandat processionant des dels inicis, en el seu espectacular pas de pal·li on estrenarà un vestit de l'artista David Calleja (autor del pal·li), regal a la Titular en motiu del seu 25è aniversari per una familia de germans, i amb tot l'esplendor amb el qual estem acostumats a veure-ho durant la Setmana Santa mataronina, éssent un dels Passos que més expectació produeix cada Divendres Sant a la Processó General.

Aquest dissabte, degut a que se celebra una processó fora de les dates de la Setmana Santa, els portants i  acompanyants no lluiran túniques i capes, sinó que vestiran un uniforme confeccionat per a l'ocasió, i així mantenir aquesta consonància que caracteritza a les Germandat i Confraries de la Setmana Santa i on es té tanta cura. I és que el calendari no podria haver estat més benèvol amb nosaltres ja que tindrem la possibilitat de realitzar la Processó el dia en què se celebra la festivitat litúrgica de la Mare de Déu dels Dolors, el 15 de setembre.

La realització de la Processó Extraordinària, malgrat pugui resultar estrany per les dates, és la forma escollida per la Germandat de demostrar el nostre AMOR a la Mare de Déu, i donar l'oportunitat al fet que uns altres també aprenguin a estimar-la i, alhora, és la manera d'AGRAÏR, en primer lloc, a la Santíssima Verge els 25 anys de fer camí junts tot desitjant que ens doni forces per mantenir viva la flama per molts anys més, i en segon lloc, a la Ciutat de Mataró i els milers de persones vingudes des de fora de la nostra ciutat, per haver estat sempre recolzant-nos des dels inicis, omplint els carrers de Mataró fins al punt de convertir la Setmana Santa en uns dels esdeveniments més importants que transcorren a la nostra estimada ciutat.

A la processó assistiran moltes Germandats, Confraries i Armats, pertanyents a la Comissió de Setmana Santa i també moltes vingudes d'altres ciutats catalanes que ja ens han confirmat la seva assistència.

L'itinerari escollit per a aquesta sortida processional és: Plaça Santa María, Sant Francesc d’Assis, Muralla, Plaça dels Bous, C/ Bisbe Mas, C/ Onofre Arnau “almacenes Baldomero Aymar, on la nostra Germandat muntava el misteri i sortia en processó els primers anys gràcies a la col·laboració inicial de la família”, La Riera, C/ Nou i Plaça Santa María.

No hay comentarios: