lunes, 15 de julio de 2013

FESTIVITAT DE LA VERGE DEL CARME

Processó de la Mare de Déu del Carme
IMG_0122

El passat diumenge 14 de juliol recorria el passeig marítim i les costes de la ciutat de Mataró la imatge de la Mare de Déu del Carme,  advocació mariana de Nostra Senyora del Monte Carmel, patrona dels mariners i de la gent del mar i protectora.

Nombrosos són els pobles d'arreu de Catalunya i del litoral mediterrani que organitzen processions i actes de culte a la Verge del Carme, i a Mataró des de fa més de vint anys se celebra aquesta festivitat també.


Processó del Carme
La Processó del Carme és organitzada per la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors que altracop ha comptat amb la col·laboració de la Hermandad de la Divina Pastora, qui ha acompanyat amb el seu cor l'eucaristia i la Processó, així com el Gremi de Pescadors de Pekín, Escola de Vela de Mataró, Club Náutic de Vela, BricBarca entre d'altres qui han acompanyat a la Mare de Déu en la seva processó marinera, així com la comunitat cristiana de Mataró.

L'acte va començar amb una Eucaristia presidida pel rector de l'ermita marinera de Sant Simó, Mn. Joan Josep Badia, que va estar acompanyat dels concelebrants Mn. Segismon Garcia rector de Santa Maria, Vicari Episcopal i consiliari de la Germandat, i l'apreciat Mn. Gregori Mansó delegat diosesà i responsable de les confraries i germandats de l'arxidiòcesi de Barcelona.

Com és habitual l'ermita marinera va quedar petita per a l'eucaristia, però es va poder seguir des de l'exterior per part dels congregats i congregades a l'acte.

La Missa va comptar amb la presència de confrares majors de les confraries de la ciutat, dels regidors i regidores de la ciutat de Mataró així com l'Alcalde de la mateixa, el president del Consell General de Confraries i Germandats, membres de la Comissió de Setmana Santa i la comunitat cristiana de Sant Simó i Sant Pau.

Acabada la Missa es va iniciar la processó fins a la platja de Sant Simó amb l'acompanyament musical de l'Agrupació Musical de la Germandat,  dels estendards de les confraries acompanyants, i del públic fidel.

La Mare de Déu va ser portada per un grup de dones que amb vestimenta marinera van dur-la a esquenes, on després va pujar a una petita embarcació, "La Montserrat",  per a ser traslladada fins al port de Mataró.
IMG_0082 L'embarcació amb la Verge del Carme mar endins, Mn. Badia va llençar una corona de clavells blancs en records a aquells que han deixat la vida al mar i per al mar, i va demanar protecció per a tots ells i elles. Mentre les embarcacions de la Confraria de Pescadors de Pekín feien un passadís i s'apropaven a recollir un clavell amb una espectacular organització. Al fons la ciutat de Mataró que es mirava com anava caient la tarda i el públic de fons que mirava totes les embarcacions presidides per  l'Estrella del Mar.

El veler Sant Ramón, de l'associació Bricbarca, també va anar a l'ocasió, i va permetre que els preveres, els representants institucionals i alguns confrares poguessin gaudir d'aquest paisatge i d'aquesta ofrena reservada als homes i dones de la mar.
 
IMG_0174  
Moment de la Processó al Port de Mataró amb la caiguda de la tarda

IMG_9949 
Mn. Manso, Mn. Badia i Mn. Garcia 
 
 
Arribats al port una gentada esperava la continuació de la processó que va dur la Verge del Carme de retorn a l'ermita de Sant Simó al llarg del passeig marítim de la ciutat.

La Processó es va fer esperar però arribava a l'ermita passades les deu de la nit on l'esperaven els feligresos, fidels i gent del món confrare de Mataró per encomanar la protecció de la patrona del mar, i per ajudar a les famílies en moments tants difícils com els actuals.

Veieu a continuació un recull d'algunes imatges. 
 
 
IMG_9902 IMG_0144 IMG_0086 IMG_0182 IMG_0206 IMG_0208

No hay comentarios: