lunes, 30 de marzo de 2015

Processó Prendiment



Un any més Jesús Captiu ha sortit en processó el Diumenge de Rams pels carrers de la Ciutat.


Puntualment a les sis de la tarda s'inicià l'escenificació del Prendiment a la Plaça Santa Maria, rememorant aquells instants en què Judes, per trenta miserables monedes de plata, traeix al Mestre venent-lo als membres del Sanedrí.


Mentre, a l'interior de la Basílica de Santa Maria  es realitzava una ofrena a la tomba del Beat Josep Samsó i Elies.





Les portes de Basílica s'obriren de bat a bat per donar sortida al Senyor a la plaça, on després d'encomanar-se al pare, veié com els seus l'abandonaren permetent la seva captura al ser assenyalat amb un petó pel traïdor Judes. 



Els Armats de Mataró encapçalaren la processó oferint als assistents les seves evolucions amb el rigor i seriositat que els caracteritza.


El moment més esperat, i ja tota una tradició, la pujada de les escaletes, on després d'unes paraules del Sr. Manuel Zamora Negrillo, president fins fa molt poc del "Consejo General de Hermandades y Cofradias de la Archidiocesis de Barcelona", i el toc d'honor s'inicia la cursa que en poc més de trenta segons portà al Senyor fins al cap de munt, a la plaça del peix. Arribada que permet aflorar els sentiments i vessar més d'una llàgrima per confrares, familiars, amics i assistents.






Enguany i per evitar aglomeracions s'instal·là a la Plaça Xica, a tocar del lloc on succeïen els fets, una pantalla gegant i una gran quantitat de cadires que permeteren seguir l'esperada pujada amb molta més comoditat.



Els Armats de Mataró acomiadaren a Jesús Captiu a la cruïlla de la Riera amb el carrer Nou amb una formació d'honor.

En tot moment l'Agrupació Musical Captiu-Dolors va acompanyar al seu Captiu interpretant nombroses marxes processionals, donant més lluïdesa  al seguici.



El retorn de Jesús Captiu a la seva Basílica de Santa Maria de Mataró va cloure la processó.


El programa de la Xarxa de Televisions Local 1mon.cat  es va emetre en directe des de la ciutat de Mataró. Aquest magazine cultural, d'entrevistes, de reculls es va centrar en la capital del Maresme en Diumenge de Rams. I com no, va centrar tota la primera part a l'Escenificació i la Processó del Prendiment. 



No hay comentarios: