sábado, 28 de marzo de 2015

Processó Maria al Peu de la Creu






Un any més complint amb la seva cita amb la Ciutat de Mataró, Nostra Senyora dels Dolors va sortir en processó pels carrers de la Ciutat portada a pes d'espatlla pels portants de la Germandat.

La processó es va iniciar amb un  acte, de caire més íntim, a l'interior de la Basílica de Santa Maria on després del rés del Pare Nostre, l'Ave Maria i el cant de la Salve es fa fer una ofrena a la tomba del Beat Josep Samsó  i Elias



L'Agrupació Musical Captiu-Dolors va saludar a la sortida de la imatge de la Basílica amb la interpretació de la marxa reial, tal i com pertoca a la Reina del Cel.






S'inicià en aquest punt el recorregut que portà a Maria fins a la Seu de la Germandat a la barriada de Rocafonda, emulant el camí d'acompanyament i calvari que va viure aquella mare veient com el seu fill moria per tots nosaltres.









Durant tot el recorregut la imatge va estar acompanyada per l'agrupació Musical que va oferir una ampli repertori de marxes processionals que van afavorir les evolucions de pas dels portants.






El Barri de Rocafonda rebé a Nostra Senyora dels Dolors amb el cant de diverses "Saetas"  que varen ser correspostes amb el gronxar del pas i el só del timbal com acompanyament.















A la cruïlla de l'Avinguda d'America amb el carrer Perú la nostre Mare va voler saludar a tot el barri amb un gir de 360 graus, mostrant la seva mirada dolorosa a tots els presents.


La processó va cloure a l'entrada de la Seu de la Germandat, novament amb el rés del Pare Nostre, l'Ave Maria i l'Angelus, que ens recorda el moment de goig quan l'hi va ser anunciat que seria mare del Salvador. En aquests moments de pregaria es va tenir un emotiu record per les 150 persones mortes en el malaurat accident aeri i especialment per quatre conciutadans i els dos maresmencs que hi varen perdre la vida.



Enguany aquesta ha esta l'única oportunitat que tindrem de veure desfilar pels carrers de Mataró a Nostra Senyora, doncs per commemorar el 25è. aniversari de la benedicció de la imatge de Jesús Captiu aquest serà qui sortirà en processó el Divendres Sant.






No hay comentarios: