lunes, 15 de mayo de 2017

MISSA EN HONOR DE NOSTRA SENYORA DELS DOLORS



El diumenge 21 de maig la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors celebrarà la missa en honor de la seva Sagrada Titular la Verge dels Dolors.

Com és costum i com no podia ser d’altra manera es tria el mes de maig per fer la celebració. El mes de les flors, el mes de Maria la flor més bonica del jardí. Aquella qui amb la seva puresa es mostra del tot disposada a ser la Mare del Fill de Déu.

Al maig eren els “ludi floreales” o “florealia”, festes florals en honor de Flora Mater, deessa de la vegetació. Hi havia el costum d'escollir una jove com a reina de la primavera. A més existien justes Poètiques. L'intent de superar i cristianitzar un món pagà possiblement fou la base de dedicar el mes de maig a Maria.



Enguany és any de celebracions, any d’importants d’aniversaris. Es compleixen els 30 anys fundacionals de la Germandat Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors i es compleixen els 275 anys de la fundació del Monestir de l'Assumpció de Maria Santíssima Clarisses Caputxines a la capella del qual fa anys que celebrem aquest acte. I finalment celebrem l’any del centenari de la Verge de Fàtima d’especial advocació per la comunitat de Clarisses del monestir mataroní.

Per ser un any molt especial per tots nosaltres, hem volgut que en aquesta ocasió Maria estigui acompanyada del seu estimat Fill. L’altar estarà presidit per les nostres dues Imatges titulars; Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors.



La cerimònia s’iniciarà amb l’ofrena floral a la nostra Titular, ofrena en la qual podreu participar tots els assistents adquirint els clavells que es posaran a la venda a l’entrada de la Capella.

Un cop finalitzada la Santa Missa, es procedirà a la imposició de les insígnies de plata a tots aquells Germans i Germanes que enguany fa 25 anys que ens acompanyen.



El punt final serà un breu concert homenatge en que la nostra Associació Musical ens oferirà algunes de les peces del seu ampli repertori. Aquest concert vol ser un petit obsequi a la comunitat monàstica pel seu aniversari i especialment a la Germana Sandra Semproniana de la Santíssima Trinitat que farà la professió solemne el dia 14 de maig.

Esteu tots convidats a acompanyar-nos en aquesta cerimònia a les 12 del migdia  del diumenge 21 de maig a la capella del Convent de les Caputxines.



No hay comentarios: