domingo, 21 de mayo de 2017

Recés Consell General de Germandats i Confraries de l'Arxidiòcesi de Barcelona


En el marc incomparable de Sant Josep de la Muntanya de Barcelona, ha tingut lloc el passat dissabte 20 de maig una jornada de recés i reflexió amb el tema d'"Espiritualitat Mariana".




El ponent triat pels organitzadors ha estat una persona molt coneguda i estimada per tots nosaltres, Xavier Alarcon Campdepadrós. Prior de la Venerable Congregació dels Dolors de la ciutat de Mataró i autor del llibre d'història de la nostra Germandat "El plor sagrat d'una mare", editat ara fa cinc anys amb motiu del nostre 25 aniversari fundacional. En l'actualitat l'amic Xavier cursa estudis com a seminarista en el Seminari Conciliar de Barcelona.





Cal destacar de la seva intervenció les següents reflexions:

  • Maria després de l'anunciació de l'àngel deixa tot el protagonisme a Jesús i no el torna a agafar fins al moment en què Ell ja no hi és després de la crucifixió. En aquell instant torna a ser referent en els Evangelis.
  • Maria imatge d'esperança.
  • Maria com a mare de l'Esglèsia.
  • La Fé de Maria s'ha d'entendre en comunitat.




La nostra Germandat ha volgut deixar un cop més ben palès el seu compromís en la formació de les Germandats i Confraries, assistint amb un nombrós grup de germans a la jornada de recés.


No hay comentarios: