miércoles, 28 de marzo de 2018

Processó Prendiment



L’escena del Sanedrí rebent a aquell qui dient-se amic va trair al seu mestre per 30 miserables monedes de plata, dóna inici a la representació del Prendiment que organitza la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors de Mataró i que encapçala la processó que porta el mateix nom.


Tot seguit s’obriran de bat a bat les portes de la Basílica de Santa Maria per deixar sortir la imatge de Jesús Captiu, sortida que es fa en respectuós silenci atents a la narració que ens trasllada a l’hort de Getsemaní per reviure els últims moments de Jesús.



No es triga a escoltar una gentada que s’apropa proferint crits i insults. Possiblement els mateixos que el reberen a la seva entrada a Jerusalem amb clams d’“Hosanna al Fill de David” ara són els mateixos que l’insulten i demanen, insistentment, que el detinguin i més tard la seva mort.

Amb un petó judes el trairà i el marcarà per què els cabdills de la multitud el lliguin i el facin pres, esperant que les tropes romanes arribin per escortar-lo.

En aquest moment dóna inici la processó del prendiment emulant aquell camí que va fer Jesús quan el portaren davant d’Annàs, de Caifàs, d’Herodes i finalment de Ponç Pilat.



Els Armarts de Mataró encapçalaran la processó, continuen les Confraries i Germandats que han volgut acompanyar Jesús en aquest camí seguit dels natzarens de la Germandat amfitriona. Mossèn Gregorio Manso, delegat diocesà de Germandats i Confraries de l’Arquebisbat de Barcelona, i Mossèn Josep Teixidó, vicari de la basílica de Santa Maria, acompanyen a la presidència.

El fabulós Tron de fusta tallada, obra dels artistes sevillans Hermanos Caballero d’estil neobarroc, que duu la imatge de Nostre Senyor Jesús Captiu és dut a pes d’espatlles pels portants  de la Germandat.

Tanca la comitiva l’Agrupació Musical Captiu que amb les melodies de les marxes processionals marcaran el compàs de la processó.



Aquest any la processó no farà l’esperada pujada per les escaletes, que per motiu d’unes obres que s’hi porten a terme han obligat a modificar el recorregut per l’ascensió a la pujada de les espenyes.

El camí de tornada a casa es farà feixuc per l’esforç realitzat, però no es defallirà en cap moment per donar-li al Senyor un colofó com es mereix.



L’entrada a la plaça de Santa Maria es fa de manera triomfal, sonaran tres marxes seguides que portaran a Jesús fins a la porta de la seva Basílica. L’esforç titànic dels portants i l’agrupació musical és recompensat amb una llarga ovació.

Un cop dins uns breus parlaments i la benedicció impartida donarà per finalitzada la jornada.





No hay comentarios: