miércoles, 17 de abril de 2019

Judes, amb un petó entregues al Fill de l'Home?



El captiu a la Riera

Diumenge de Rams, enguany el 14 d'abril, un dels grans i més esperats dies per la Germandat Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors. El dia que Jesús captiu és dut en processó pels carrers de la ciutat de Mataró.

El recorregut transcorre pels carrers del centre de la ciutat; Nou, Riera, Baixada Santa Anna, Sant Antoni, Cós, Sant Joan, Escaletes, Barcelona i tornada de  nou per Riera i Nou.


Aquell qui jo besi, Ell és.
La processó s'inicia amb l'escenificació del Prendiment, on podem reviure els moments previs a la captura de Jesús a l'Hort de Getsemaní. Els actors, membres de la Germandat, amb la seva forta implicació fan que l'espectacle no deixi indiferent a ningú amb la seva càrrega emocional.


Els preparatius
Tots els detalls són curosament cuidats pels responsables, res es deixa a l'atzar i res es deixa sense solució. Així és com s'aconsegueix un acte de molt alt nivell.


Futur

El futur creiem que queda garantit veient la il.lusió que reflecteix el rostre dels més menuts.

Pujada Escaletes

El moment més esperat per molta gent, la pujada pel costerut carrer de les Escaletes. Abans monsenyor Vadell ha encoratjat als portants amb les seves paraules i ha realitzat els tocs d'ordre d'inici.

La pujada ha durat un minut i deu segons, sense que en cap moment fallessin les forces i fessin témer per la seva culminació.

Monsenyor Vadell signant el Llibre d'Honor
Aquest any ens ha acompanyat Monsenyor Antoni Vadell, Bisbe auxiliar de Barcelona. En tot moment ha estat al nostre costat donant-nos ànims amb les seves paraules i amb mirades de complicitat. En finalitzar la processó s'ha adreçat  als presents, aplegats a la plaça de Santa Maria, oferint-nos una prèdica.  





No hay comentarios: