jueves, 25 de julio de 2019

La Juliana - LA BEGUDA DE LES SANTES



Si hi ha una cosa que s'espera amb ganes durant tot l'any és la festa de les Santes, les nostres Santes Patrones Juliana i Semproniana.

Una festa plena de singularitats que l'han feta mereixedora de formar part del Patrimoni festiu de Catalunya; "Festa Patrimonial d'interès Nacional". La família Robafaves, la Missa de Glòria o de les Santes i la cerimònia de la dormida en tenen especial menció. El Desvetllament Bellugós, l'Escampada Negra Nit, la Barram i Repicada i tants i tants actes que en són també actes propis diferencials.

Però si una cosa té d'especial la nostra festa, és una beguda pròpia, una beguda de festa major; LA JULIANA.

La Juliana se serveix la nit del 28 de juliol en el transcurs dels Requisits de Festa Major. Un ball amb regust d'envelat dels de sempre. De música de Festa Major, de valsets i balls de fanalet, d'aquells que ballen i d'aquells que s'ho miren asseguts, de parelles enamorades i balls d'escombra, de complicitats i cartilles de ball.

Durant molts anys la recepta màgica ha estat gelosament guardada i no fa massa que es féu pública. 

Enguany la nostra Germandat ha estat l'escollida  per a l'elaboració i distribució de la popular beguda. El repte ha estat entomat amb il·lusió i amb ganes d'estar a l'altura i no decebre a ningú. 

La maquinària s'ha posat en marxa i ja hi ha un nombrós grup de voluntaris preparats per entomar el repte. Elaboració, muntatge, logística, distribució i totes aquelles tasques en què ja estem avesats d'altres ocasions.

S'ha assajat amb la selecció dels millors productes naturals essent fidels a la fórmula original per tal d'obtenir el resultat òptim, que esperem que no deixi ningú indiferent.

Us esperem a tots la Nit dels Requisits, la nit de la JULIANA.


No hay comentarios: