martes, 25 de febrero de 2020

Concert Solidari 2020





El dia 15 de març a les 6 de la tarda, la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors oferirà el Concert Solidari que serà interpretat per l’Agrupació Musical Captiu-Dolors.

Enguany s’arriba a la 6a edició d’aquest concert i l’entitat destinatària que rebrà, íntegrament,  els ingressos recaptats serà la Fundació  Sant Joaquim, el Menjador Social situat a Camí Ral.

El Menjador Social va ser fundat  per en Miquel Albà i Andreu. Tot va començar quan ell preparava menjars als seus treballadors de la fàbrica, i els oferia àpats a canvi d’una mòdica quantitat de diners. Actualment la Fundació Sant Joaquim és qui continua encarregant-se del menjador, atenent persones necessitades: famílies sense feina, transeünts, persones soles, immigrants, etc. No podem oblidar esmentar a les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül de Mataró que gairebé des dels inicis del menjador n'han tingut cura del funcionament.

Com ja és tradició l’acte inclourà l’Exaltació a Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors que en la seva 4a edició comptarà amb el Sr. Manuel Zamora Negrillo com a ponent, personalitat amb forts vincles amb la nostra Germandat i amb Setmana Santa Mataronina.

Manuel Zamora neix a Badalona i ja des d’aquell moment entra a formar part de la Germandat de Jesús Nazareno d’Alcaudete. En aquesta localitat participa com a fundador el 1980 la Confraria de Jesús Cautivo y Nuestra Señora de las Nieves. També pertany a la Hermandad de Santísimo Cristo Redentor y Nuestra Señora de la Soledad de Badalona. Posteriorment passa a formar part de la Junta de govern del Consell General De Germandats i Confraries de l’arxidiòcesi de Barcelona l’any 1996, sent el seu president des de 2003 fins inicis del 2014. L’any 2018 va ser nomenat Director del Secretariat Diocesà de Germandats i Confraries de Barcelona. Actualment és president de la Congregació de la Bona Mort de Barcelona, fundada el 1700. Col·labora en diferents publicacions confrares d’àmbit nacional i ha escrit dos llibres; el primer el 2005, titulat "A la Paz de Dios" que relata els 25 primers anys d'història de la Confraria de Jesús Cautivo y Nuestra Señora de las Nieves d’Alcaudete i el 2007 el llibre "Venim d'un passat amb futur" on narra els 50 anys d'història de la primera germandat d'andalusos que es va fundar a Catalunya, la Germandat de Santa Alodía i Nunilón de Cornellà. Ha donat una vintena de pregons i ha participat en diverses xerrades i taules rodones en trobades nacionals de Confraries de què és un assidu L'any 2013 va organitzar la primera trobada Nacional de Joves Confrares que es va celebrar a Terrassa.

L’Agrupació Musical Captiu-Dolors ha preparat per a aquest acte un programa amb peces del seu ampli repertori de marxes processionals i amb la incorporació de nous números musicals que enriquirà encara més el seu catàleg.

L’Agrupació Musical Captiu-Dolors s’ha llaurat amb el seu esforç situar-se com un referent dins el món musical confrare a Catalunya. Són nombroses les Germandats i Confraries d’arreu que sol·liciten l’acompanyament musical de la nostra agrupació. En dates pròximes han estat convidats a participar en la trobada d’agrupacions musicals a la ciutat de Tarragona.

Us animem a tots i a totes a participar d’aquest acte solidari adquirint les localitats al mòdic preu de 5 € a la Casa Germandat, Av. Perú 13, o bé participant amb la Fila-0, realitzant una transferència de 5 € al compte ES61 2100 0379 9101 0111 2150.


FEM SOLIDARITAT!
FEM GERMANDAT!

No hay comentarios: