martes, 23 de marzo de 2010

HOY MARTES DA INICIO EL TRÍDUO A "NTRA. SRA. DELS DOLORS"


Hoy martes 23 de marzo y los días 24 y 25 realizaremos el TRÍDUO a "Ntra. Sra. dels Dolors", nuestra Titular en la "capella dels Dolors" de Santa María y en horario de 20:30 horas. El último día del mismo, realizaremos la imposición de medalla y juramento a los nuevos hermanos y les será entregada la "Patente" a los que juraron el año anterior.
Este año, para predicar el TRIDUO, la Hermandad cuenta con la colaboración de "mossèn" JOSEP JOAN BADIA O.B., párroco de "Sant Pau i Sant Simó" de nuestra ciudad.
Le pedimos que nos enviara un "curriculum" que, amablemente reproducimos a continuación:
"Vaig neixer al barri del Guinardó a la Clínica de l'Aliança,(1960) i com que era setmesó i tenien por de que em moris, vam batejar-me el mateix dia.
Vaig estudiar a l'Escola del Mar del Guinadró i als Jesuites de Casp, entre altres.
El 1979 faig estudis mitjans i hem diplomo com a Programador d'IBM,la prehisòria de l'infomàtica. Per aquell temps treballaba en una companyia d'asegurances mediques, en el departament administratiu. Encara que el meu primer treball als 14 anys va ser en una drogueria del barri de Bellvitge, el sabó i l'oli encara és venien a granel!!
El 1978 començo la meva amistat amb Montserrat, especialment amb el P. Alexandre Olivar, i el que després seria l'actual Abat P. Josep Ma. Soler.
Faig el servei militar com a voluntari a la Creu Roja de Barcelona.
El 1982 marxo a Italia, per a una experiencia vocaciomal, hi resideixo dos anys, una estada a Englaterra de tres mesos, i retorn a Barcelona.
El 1984 podeu trobar-me com a monjo ermitá a l'ermita de Sant Llop, de Breda, Diócesi de Girona.
Del 1986 al 1999, formo part d'una comunitat monástica amb esperit benedictí, amb ubicació al Monestir de Monlora -Luna- Provincia de Saragossa, d'on vaig ser-ne Prior i formador de monjos durant 12 anys. Durant aquest periode faig els estudis d'humanitats i teología.
Una ensopegada de la salut, va obligar-me a deixar la vida monàstica, com que era ordenat diaca, l'Arquebisbe de Saragossa va acollir-me a la seva diócesi, i a l'octubre de 2000 m'ordenava prevere a la Basílica del Pilar.
Vaig estar de capellà a la parròquia de Sant Pablo de Saragossa, i com a vicari a la Parróquia de Santa Engracia, al bell mig d'aquella ciutat. A la Parróquia de Santa Engracia colaborava com membre de l'equip de preveres en l'acompanyament de la Confraria de Jesús Camino del Calvario, amb uns milers de cofrares i prop vuit-cents tambors, participant amb ells a les procesons de Setmana Santa de la ciutat, i el 2002 vaig predicar el Pregón del Encuentro a la Pça del Pilar, que va ser tramés per televisió.
Durant aquells anys viatjo sovint a Andalusia, on predico la Novena de la Virgen de Gracia a Carmona, i el triduum de la Cofraria de Nuestro Padre Jesús Nazareno de la mateixa vil.la. Conec al que llavors era president de la Hermandad del Rocio de Triana, i per aquest motiu visito el Santuari de la Señora de las Marismas, en diferents ocasions.
El 2003 em trasllado a Barcelona, per atendre la mare, i soc nomenat vicari de la Basílica de la M. de Déu de la Mercé i vicari de la Parróquia de Sant Jaume. Consiliari de la Hermandad del Rocío de Barcelona -amb qui vaig fer "el camino" al Rocio tres anys seguits per pentecosta-, consiliari dels joves de la Germandat de la Mercé - amb els qui durant quatre anys organitzarem la processó de la Mercé- i viceconsiliari de la Confraria de las Angustias de Sant Jaume. El 2005 soc nomenat Vicari de la Parroquia de Sant Pacià al barri de Sant Andreu de Barcelona. El 2006 predicó el Pregó a la Hermandad del Rocio del Garraf.
Finalment, i amb la salud recuperada, el setembre de 2007 m'integro a la Comunitat benedictina de Montserrat, retornant així a la vocació primera."
Con semejante bagaje estamos convencidos que "mossén" JOSEP JOAN BADIA, sabrá llegarnos, con sus autorizadas palabras, a las esquinas más recónditas de nuestro corazón cofrade.
!NO FALTES A ESTA CITA DE FORMACIÓN!

No hay comentarios: