martes, 14 de enero de 2020

Ja la tenim de nou entre nosaltres!





Ahir va ser un dia molt especial per als germans i germanes de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors. Ahir per fi la imatge de la nostra Sagrada Titular va tornar a estar entre nosaltres un cop finalitzada la seva restauració als tallers de l'artesà Pablo Lanchares a la ciutat de Sevilla. Ahir per fi vàrem poder comprovar l'encert d'haver escomès la restauració i s'esvaïren les incerteses.

Per aquest motiu es va organitzar la cerimònia  per a la benedicció d'aquesta imatge renovada que va tenir lloc a la Basílica de Santa Maria de Mataró, seu canònica de la nostra Germandat.



Poc abans de les 12 del migdia tot estava enllestit per l'inici de la cerimònia. Hom va poder admirar l'altar que s'havia construït per allotjar la imatge al presbiteri de la basílica. La imatge de Nostra Senyora dels Dolors presidia la nau principal de la Basílica escortada per dues de les insígnies més importants l'estendard de la Germandat i la vara de comandament de la Germana Major.



L'agrupació musical Captiu-Dolors inicià la cerimònia amb la seva entrada a la Basílica interpretant una marxa processional.


Va presidir el rector de la parròquia de Santa Maria mossèn Josep Rodríguez, que és alhora consiliari de la Germandat.


En el transcurs de la Santa Missa es procedí a la benedicció de la Imatge restaurada.





Els assistents omplien la nau central de la Basílica com passa en les grans ocasions


El lliurament de medalles als nous membres, recentment incorporats, a la junta de govern de la Germandat es va fer tot just finalitzar la missa. La junta s'ha enfortit amb noves incorporacions per afrontar l'atapeït calendari d'actes que porta a terme la nostra Germandat.


Finalment tots els feligresos que ho varen desitjar pogueren venerar la imatge besant la seva mà i contemplant, ja de molt a prop, la imatge de la Dolorosa.



El colofó a aquest emotiu matí va ser a càrrec de la nostra Agrupació musical que ens delectí amb la interpretació d'una selecció de les seves marxes processionals.



No podem acabar aquest post sense fer palès el nostre agraïment a tots aquells que ha fet possible aquest emotiu acte.

Agrair a tots els assistents a la cerimònia, als germans i germanes de la Germandat Captiu-Dolors i d'altres germandats amigues que han volgut celebrar amb nosaltres aquest esdeveniment.

Agrir de nou a la comunitat parroquial de Santa Maria i en especial al seu rector, mossèn Josep, per la seva rebuda i per haver-nos-ho fet fàcil.

Agrair al vestidor Carlos Gutiérrez que amb el seu bon fer va propiciar que la nostra Verge lluís esplèndida i radiant. La seva elegància la féu de nou Senyora de Mataró.  

Agrair especialment a totes les persones que, amb el seu temps personal, han  col·laborat perquè aquesta fita hagi estat possible. Tant els que varen participar en l'acompanyament de la imatge en el seu viatge com tots aquells que durant aquesta setmana han contribuït en la preparació de l'acte.

I com no, agrair a l'Agrupació musical Captiu-Dolors per haver adornat amb les seves precioses melodies la cloenda de la cerimònia.



No hay comentarios: